tvatusenboktankar.blogg.se

Frågor jag fått om Förintelsen

Publicerad 2017-11-07 13:29:00 i 2017, Bokrecensioner, Böcker på svenska, Facklitteratur, Samhällsskildring,

"Han frågade mig om min bakgrund och blev chockad när han fick veta att jag varit i läger. Jag i min tur ville inte veta mer om hans förflutna, var han hade varit och vad han hade gjort. Nu, när han deltog i samma arbete som jag, var det förgångna oväsentligt. Bara om forna fiender kan enas och kämpa tillsammans mot samma mål kan vi hoppas på en bättre framtid, en framtid i ett människovärdigt samhälle, ett liv utan hat och utan hämnd."

 
Hédi Fried överlevde Förintelsen och har vigt sitt liv åt att berätta om sina upplevelser. Under hennes föreläsningar har Fried stött på en mängd olika frågor, varav några av dem nu finns sammanställda i boken Frågor jag fått om Förintelsen

Betyg: 4/5. Jag tror att Frågor jag fått om Förintelsen passar bättre som komplement till Hédi Frieds tidigare böcker än som fristående bok. Den är oerhört viktig, men tar förståeligt nog enbart upp ett litet urval av alla potentiella frågor som finns. Av den anledningen bör man nog läsa Frieds övriga verk för att få helheten, vilket jag inte har gjort.
 
En sak jag verkligen gillar med boken är att den tar upp vissa frågor som jag inte ens hade reflekterat över. Dessutom skriver Fried en del om likheterna mellan hennes upplevelser samt vad dagens flyktingar tvingas genomgå. Detta är ytterligare en anledning till varför boken är dagsaktuell och så väsentlig.
 
Recensionsexemplar från förlaget

 
Titel: Frågor jag fått om Förintelsen
Författare: Hédi Fried
Sidantal: 145
Genre: Facklitteratur
Utgivningsår: 2017
Förlag: Natur & Kultur
Köp: AdlibrisBokus
Kuriosa: Är man intresserad av Hédi Frieds tidigare publikationer kan man hitta dem här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

emmajoabsson

Emma, 17. Ravenclaw. Gillar friidrott, böcker, skrivande och cream cheese bagels. Drömmer om att ge ut en bok någon dag, men fokuserar för tillfället på att läsa andras. Mejladress: emma.joabsson@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela