tvatusenboktankar.blogg.se

Monstret i natten

Publicerad 2017-09-29 16:00:00 i 2016, Barnböcker, Bokrecensioner, Böcker på svenska, Magisk realism, Skönlitteratur, Spänning,

"Jag hatade verkligen mörkret och natten. Jag fattade inte varför de skulle behöva finnas. Varje gång solen sjönk bakom träden på kvällen så kändes det som om nåt sjönk inuti mig också. Jag försökte intala mig själv att monster inte fanns på riktigt. Oj, om jag vetat hur fel jag hade!"

 

Monstret i natten är första delen i en serie om monstret Frank. Efter att Frank blivit biten av en hund förvandlas han med till en varulv. I skepnad av en varulv skrämmer Frank upp invånarna i Yrred där han bor. Hur ska han få dem att förstå att han enbart vill bli klappad och kliad på magen?

Betyg: 4/5. Barnboksvärlden är en värld som jag sällan äntrar. Lite väl sällan måste jag nästan påstå efter att ha läst den fantastiska barnboken Monstret i natten. Jag läste boken högt för min lillebror och både han och jag tyckte väldigt bra om den. Sofia Falkenhems vackra illustrationer var dessutom ett uppskattat inslag hos oss båda.

Innan jag läste Monstret i natten var jag lite orolig över huruvida jag skulle gilla språket i boken eller inte. Jag har läst och tyckt bra om likväl Mats Strandbergs ungdoms- som vuxenböcker, men barnböcker är något helt annat. Lyckligtvis blev jag inte besviken, utan snarare var min reaktion den motsatta. Jag är väldigt imponerad av Strandbergs förmåga att skriva böcker för olika åldrar, något jag vet kan vara svårt för en författare.

Avslutningsvis kan jag verkligen rekommendera Monstret i natten som högläsningsbok. Den passar både för stora som små. Nu gäller det för min del att få tag i de efterföljande delarna, för jag vill läsa mer om Frank!


 
Titel: Monstret i natten
Författare: Mats Strandberg
Sidantal: 107
Genre: Barnbok, magisk realism
Utgivningsår: 2016
Köp: AdlibrisBokus
Kuriosa: Monstret i natten finns även som ljudbok, uppläst av Mats Strandbergs man, Johan Ehn. Den hittar du här.

Om

Min profilbild

emmajoabsson

Emma, 17. Ravenclaw. Gillar friidrott, böcker, skrivande och cream cheese bagels. Drömmer om att ge ut en bok någon dag, men fokuserar för tillfället på att läsa andras. Mejladress: emma.joabsson@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela